Som en del av ett omfattande strategiskt samarbete kommer Etihad Airways öka sitt innehav av aktier i Air Berlin till 29 procent. Därmed blir flygbolaget som är baserat i Förenade Arabemiraten största enskilda aktieägare i Air Berlin.

I och med detta strategiska drag närmar sig de båda flygbolagen varandra.
Affären presenterades av de båda koncerncheferna för Etihad, James Hogan, och Air Berlin, Hartmut Mehdorn.

De två flygbolagen ska också inleda ett mer ingående samarbete som erbjuder 239 destinationer i 77 länder. Air Berlin ska exempelvis börja trafikera Abu Dhabi som då blir en port för flygningar till och från Asien och Australien.
James Hogan sa att affären också är mycket viktig och innebär många fördelar för Etihad Airways. Man får bland annat tillgång till 33 miljoner nya passagerare och expanderar sitt globala nätverk med många anknytningar i Europa.