Den kinesiska megastaden Chongqing blir Finnairs fjärde destination i Kina. Därmed blir Finnair första västeuropeiska aktör att flyga till världens största kommun med totalt 32 miljoner invånare, varav åtta miljoner i själva stadskärnan.

Chongqing är medelpunkten i en region full av möjligheter till turism. Toppattraktioner som kryssningstrafik på Yantzefloden, som är Kinas motsvarighet till Norges fjordar, världsarvsklassade buddistiska tempel i Dazu, porslinsstaden Ciqikou, varma källor, spännande mat och enastående lågprisshopping. Klimatet är subtropiskt och årsmedeltemperaturen runt 18 grader. Smartaste sättet att ta sig fram i Chongqing är med naturgasdrivna taxibilar, monorail och tunnelbana.

Näringslivsmetropolen Chongqing är en av världens snabbast växande ekonomier. Enligt tidskriften Forbes finns 200 av världens 500 största företaget på plats, bland dem Apple, Dell och Hewlett Packard. År 2012 kommer exporten att uppgå till 100 miljarder dollar.

Chongqings ultramoderna flygplats byggs just nu ut i rasande tempo för att klara 25 miljoner resenärer 2015.