Boeings nya långdistansflygplan 787 Dreamliner landar för första gången på nordisk mark tisdagen den 1 maj.

Besöket är en del av flygplanets världsturné, ”787 Dream Tour”, där Norwegians framtida kunder och partners får möjlighet att uppleva flygplanet på nära håll. Norwegian har – som enda skandinaviska flygbolag – hitintills beställt sex Boeing 787 Dreamliner till sin långdistanssatsning.

– Vi ser fram emot ett besök av Dreamlinern i Skandinavien och inte minst ser vi fram emot att få visa upp det senaste och mest tekniskt avancerade inom modern luftfart. Dreamlinern är ett flygplan för framtiden, med hög passagerarkomfort och låga driftskostnader. Låg bränsleförbrukning innebär också att flygplanet utan tvekan är det miljövänligaste vi kunde välja för vår långdistanssatsning, säger Norwegians vd Bjørn Kjos.