Västsverige får nu för första gången en direktlinje till Moskva.

Yamal Airlines kommer med start den 21 maj att flyga tre gånger i veckan från Göteborg Landvetter Airport till Moscow Domodedovo Airport.

– Vi är givetvis oerhört glada och stolta över att vi nu kan erbjuda en direktlinje till Rysslands fantastiska huvudstad. Det här visar att intresset för vår region är stort i omvärlden, säger Olle Sundin, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Yamal Airlines kommer att flyga med flygplanstypen Bombardier CRJ 200 med plats för 50 passagerare till Moscow Domodedovo Airport som är Rysslands största flygplats sett till antal passagerare. Under 2011 reste drygt 25 miljoner passagerare till och från flygplatsen, varifrån möjligheten finns att flyga till över 200 destinationer både nationellt och internationellt.

Flygbolaget Yamal Airlines bildades 1997 och har sitt huvudkontor i den Sibiriska staden Salekhard. Bolaget flyger till närmare 40 olika destinationer och har 55 flygplan i sin flotta. Nu blir Göteborg Landvetter Airport bolagets första destination i Västeuropa.