Lufthansas nya tjänst FlightGreetings låter nära och kära skicka hälsningar, restips och underhållning – som du får tillgång till först när planet lyfter.

Via FlightGreetings kan du låta dina vänner roa dig på valfritt sätt. Familjen hemma kan spela in en videohälsning till mamma som ska på affärsresa. En polare kan lista de hetaste klubbarna i Berlin. Mormor och morfar kan skicka med en lyckoönskning och flickvännen en Spotify-lista som påminner dig om henne. Ett dygn innan du sedan ska åka iväg kan du se hur många hälsningar som väntar dig. När planet väl lyfter kan du med hjälp av flygbolagets internetservice låsa upp dina hälsningar på din personliga sida på FlightGreetings.

Via Flight-greetings.com ansluter du ditt Facebookkonto till din planerade flygresa. Därefter publiceras dina reseplaner på din Facebookvägg eller Twitter i form av en statusuppdatering, så att alla dina vänner får reda på att du snart åker iväg. Via statusuppdateringen kan dina vänner sedan följa en länk till din personliga FlightGreetings-sida.

– Sociala medier är numera ett naturligt sätt att kommunicera. När vi nu erbjuder internet ombord på många av våra flighter, vill vi ta fram tjänster och produkter som ger mervärde till resenären, säger Magnus Engvall, Marknadskoordinator på Lufthansa.