Plats 6A är den plats flest vill sitta på under en flygresa. En fönsterplats långt fram i planet är också vad flygresenärer föredrar. Det visar en undersökning av flygjämförelsesajten Skyscanner.

– ”Plats 6A ligger bra till för de som vill komma av flygplanet snabbt, men utan att vara för nära knuffandet och stöket vid de främre toaletterna”, säger Skyscanners redaktör Sam Baldwin.

Över 1 000 flygresenärer deltog i flygjämförelsesajten Skyscanners undersökning. Det säte vi helst undviker är 31E, ett mittensäte långt bak i planet. Sju procent sitter däremot gärna på raden längst bak.

– ”Vi på AKI Travel placerar alltid våra kunder långt fram på gång-plats på flighter som medger förbokning av sittplatsen,  om inte kunden i sin resenärsprofil har uppgett något annat önskemål”, säger Nina Svensson, försäljningschef på AKI Travel AB.