Då beskedet om Skyways konkurs kom på tisdagmorgonen beslutade sig Flysmåland snabbt för att så snart som möjligt även trafikera linjen Växjö-Arlanda. Nu är den nya turlistan på plats och på måndag den 28 maj lyfter första planet från Växjö till Arlanda. Linjen Växjö-Arlanda kommer att trafikeras med en SAAB 340 med plats för 33 passagerare och linjen Växjö-Bromma trafikeras med en ATP med 68 platser.

– Vi är glada att vi inom en vecka från beskedet om Skyways konkurs kan vara i luften och ge Kronobergarna en möjlighet att resa till Arlanda. Kombinationen med de båda Stockholmsflygplatserna är viktig, det innebär att de som ska besöka Stockholm kan flyga direkt till Cityflygplatsen Bromma med dess tillhörande inrikesnät, och de som ska åka vidare ut i världen kan göra detta via Arlanda, säger Jens Harrysson, chef för Flysmåland.

Linjen Arlanda-Växjö kommer att trafikeras från 28/5 till 29/6 därefter tar linjen ett sommaruppehåll och återupptas i mitten av augusti. Trafiken mellan Växjö och Bromma är igång under hela sommaren.