På måndag 28 maj kommer Gotlandsflyg att dubblera sin Arlandatrafik och har då 8 dagliga turer. Fr o m måndag 11 juni ökas trafiken ytterligare och kommer då bestå av 10 avgångar per dag. Det innebär att Gotlandsflygs tredje flygmaskin gör entré på Visby flygplats och samtidigt utökas personalstyrkan med minst två personer.

Redan fem timmar efter beskedet om att Skyways ansökt om konkurs och ställt in sina flygningar lyfte Gotlandsflygs första extratur till Bromma. Redan på måndag 28 maj kommer Gotlandsflyg att dubblera sin Arlandatrafik och har då 8 dagliga turer. Fr o m måndag 11 juni ökas trafiken ytterligare och kommer då bestå av 10 avgångar per dag. Gotlandsflyg kommer då att ta en tredje flygmaskin i drift och samtidigt utökas personalstyrkan med minst två personer.

– Vi är väldigt stolta och glada att vi inom mindre än en vecka från beskedet om Skyways konkurs kan vara i luften med fler flygplan och avgångar. Jag vill rikta ett stort tack till all vår personal som jobbat stenhårt för att säkerställa förbindelsen till Arlanda. Vi har skapat en bra affärsmodell och driver regionalflyg med lönsamhet, vilket gör att vi vågar satsa trots att branschen är i gungning, säger Ola Mattsson, chef på Gotlandsflyg.

– Gotlandsflygs knytpunkt är Bromma flygplats där vi kan erbjuda ett attraktivt transferresande inom Sverige. I och med utökningen på Arlanda får våra kunder som vill resa vidare ut i världen tillbaka den möjligheten, avslutar Ola Mattsson.