Den första ”perfekta flygningen” någonsin i Nordamerika genomfördes 18 juni med en Airbus A319 från Toronto i Kanada till Mexico City. Det var en kommersiell flygning med Air Canada, som kombinerade användningen av ett toppmodernt flygplan drivet med alternativa bränslen med avancerad flygledning. Perfekta flygningar bedöms ha potential att reducera koldioxid­utsläppen med mer än 40 procent.
 

En perfekt flygning kombinerar de bästa drifts- och miljömässiga metoder som finns i dag:

  • Den mest miljöeffektiva flygplansfamiljen i sitt marknadssegment.

  • En hållbar biobränsleblandning (50 procent inblandning av begagnad matolja, levererad av SkyNRG)

  • Optimerade rutter och flyghöjder. I samarbete med berörda luftfartsmyndigheter flög Airbus A319-planet på måndagen den rakaste vägen, med den mest effektiva vertikala flygprofilen och tillämpade även så kallad grön inflygning (Continous Descent Approach – CDA) vid landningen i Mexico City för att spara bränsle och begränsa bullret.

  • Flera miljöeffektiva operativa grepp såsom taxning på marken med bara en motor, utvändig rengöring av flygplanet för minskat luftmotstånd, lätt kabinutrustning och anpassad trafikledning