Höga Kusten Flyg tar nu ett nytt steg i utvecklingen när linjen Jönköping – Stockholm Arlanda öppnas.

– Vi har haft ögonen på den här linjen ett tag och nu känner vi oss mogna. Vi tror också att en stad av Jönköpings storlek och med dess aktiva näringsliv behöver en flyglinje till Arlanda. Den 20 augusti är det dags, säger vår operative chef Jimmy Nilsson.

Inledningsvis kommer linjen att trafikeras med 30 avgångar i veckan. För att snabbt komma igång efter sommaren kommer inledningsvis en Fokker 50 med plats för 50 passagerare att användas. Ambitionen är att så småningom trafikera sträckan med en Saab 2000. Den har också plats för 50 passagerare.

Vi har ett nära samarbete med Golden Air och tillsammans har vi samarbetsavtal med SAS, KLM, Finnair och Qatar Airways, som möjliggör att genomchecka bagage och att få hela resan på en biljett. Att vi i likhet med SAS trafikerar terminal 4 på Arlanda möjliggör en smidig övergång till andra inrikesbolag samt internationella bolag på terminal 5 och 2

– Höga Kusten Flyg har under sina fem år visat att de är en stabil aktör och vi välkomnar att de nu startar flygtrafik från/till Jönköping/Arlanda. Genom Höga Kusten Flygs uppstart får Jönköping ett komplett utbud av flygtrafik även till Arlanda, säger Jönköpings Flygplats VD Sten Norinder.

Jimmy Nilsson, som varit huvudarkitekten bakom projektet, säger:

– Vi hoppas och tror att behovet av våra tjänster, med trygghet och omtanke i fokus, är stort även i Jönköping med omnejd och vi ser fram emot att få starta trafiken Jönköping – Arlanda.