I onsdags signerade amerikanska luftfartsmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA) och Norwegian ett avtal om trafikrättigheter till USA.

Signeringen tog plats på John F. Kennedy flygplatsen i New York. Godkännandet innebär att Norwegian har tillstånd att flyga till och från alla flygplatser i hela USA. Det är dock New York som blir flygbolagets första destination, vilket tidigare meddelats.

Norwegian kommer att släppa biljetter under hösten och den första Dreamlinern levereras i april 2013 vilket innebär att trafiken med nya planet kan vara igång i början av sommaren.

”FAA uttryckte stor tillfredställelse med Norwegians operativa och tekniska standard. Mötet med FAA avslutades således med en signering av det så kallade Operations Specifications som är grundlaget för tillåtelse att flyga till och från amerikanska flygplatser”, säger Norwegians informationschef Åsa Larsson.