I vår kan västsvenskar flyga till metropolen Barcelona med flygbolaget Vueling.

Första flyget lyfter från Göteborg Landvetter Airport i april och det blir tre avgångar i veckan, tisdagar, torsdagar och söndagar.

”Vueling är ett flygbolag som är väl etablerat på den spanska marknaden och har ett bra nätverk för att öka tillgängligheten mellan Spanien och Västsverige”, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Vueling kommer att köra med en A320 med plats för 180 resenärer. Bolaget är baserat i Barcelona och inledde förbindelser mellan Sverige och Spanien i somras med linjen Barcelona-Stockholm på Stockholm Arlanda Airport.

Vueling är ett spanskt flygbolag med en flotta på Airbus A320/319 som trafikerar destinationer i Europa, Nordafrika och Mellanöstern.