China Southern är inte bara Kinas, utan Asiens största flygbolag, mätt i såväl antal passagerare som flygplan, 397 stycken och rankas dessutom 6:e störst i världen. Dessutom har man stora intressen i andra kinesiska bolag, som Chongqing Airlines 60 procent, Xiamen Airlines 51 procent och köper alltmer in sig i Sichuan Airlines. China Southern är det kinesiska flygbolag som mest och tidigast vänt sig till väst i olika samarbeten och är idag en hittills lyckosam investering på såväl börserna i Hong Kong som New York. China Southern har liksom China Eastern också Airbus A-380.

China Eastern med sina 316 flygplan är inte långt efter China Southern, näst störst alltså och rankat världens tredje största i marknadsvärde. Singapore Airlines har gjort tappra försök att köpa in sig i det till 33 procent börsnoterade bolaget, men istället har 24 procent av aktierna köpts av Air China, Kinas tredje största bolag med blott 190 flygplan.