I ett blindtest med 16 frekventa svenska flygresenärer hamnade favorittippade Dom Pérignon och Krug Grande Cuvée på femte respektive sjunde plats.

Genom ett blindtest har Businessclass.se tagit reda på vilken av de vanligt förekommande champagnesorterna i first class som uppskattas mest av Sveriges frekventa resenärer. Av de åtta sorterna vann Laurent-Perrier Grand Siècle Cuvée med god marginal.

Vinnaren beskrivs som mjuk med en rik och fruktig smak. Champagnen har influenser av smörkola, bjuder på fina lagom livliga bubblor följt av en lång, härlig eftersmak.

– Många av våra testare hade förväntat sig de omtalade Dom Pérignon och Krug i toppen säger Martin Björnström, eventansvarig på BusinessClass.se och ansvarig för provningen, i ett pressmeddelande. Detta visar bara på hur mycket marknadsföring och varumärke påverkar människor, det var nog ingen i vår testpanel som hade förväntat sig Grand Siècle som vinnare.

Laurent-Perrier Grand Siècle Cuvée serveras i första klass på British Airways, Korean Air, Qatar Airways och Swiss Airlines.
De sorter som ingick i testet var Krug Grande Cuvée, Taittinger Comtes de Champagne, Pol Roger Cuvée Sir Winston Churchill, Laurent-Perrier Grand Siècle Cuvée, Veuve Cliquot La Grande Dame, Dom Pérignon, Bollinger Grande Année samt Henriot Brut Millésimé.

Det framgår av ett pressmeddelande från Businessclass.se.