Emirates börjar med dagliga flygningar från Dubai till Stockholm från den 4 september 2013.

Flera gånger framröstad till en av världens tio bästa platser att leva och arbeta i, är Stockholm känd för att erbjuda besökare en levande och mångsidig stadsbild. Med redan befintliga och starka bilaterala handelsförbindelser nådde handeln mellan Förenade Arabemiraten och Sverige mer än 896 000 000 USD under 2012, en ökning med 4,3 procent från 2011.

En stor nordeuropeisk ekonomi med en stark bruttonationalprodukt (BNP) är Sverige känt för ikoniska globala varumärken såsom IKEA, Volvo och modeklädesmärke H&M. 4 956 platser per vecka erbjuds året runt på den nya linjen som förväntas ytterligare stimulera den ekonomiska tillväxten med viktiga svenska handelspartner i städer i österut.

”Efter vår lyckade lansering i Köpenhamn 2011 har vi noga utvärderat alternativ för ytterligare expansion i Skandinavien. Sverige, med sin stabila och växande ekonomi är den perfekta platsen att utöka vår regionala närvaro. Den nya linjen kommer att vara den enda planerade direkta passagerartrafiken mellan Dubai och Sverige, vilket ger passagerarna från Sverige mycket lättare tillgång till vårt internationella nätverk, inklusive bekväma anslutningar till populära destinationer såsom Thailand, dit vi för närvarande har sex flygningar per dag.” säger Tim Clark, vd för Emirates.