Delta Air Lines sommarlinje mellan Stockholm Arlanda och New York JFK återupptas den 2 juni.

Upp till sex gånger i veckan kommer Boeing 757-200 med 170 säten att trafikera sträckan, i samarbete med Air France KLM.

”Linjen ger våra kunder en bekväm direktförbindelse mellan Stockholm och New York, samtidigt som de får tillgång till drygt 60 inrikesförbindelser i USA, som exempelvis Los Angeles, San Fransisco och Orlando”, säger Perry Cantarutti, chef för Deltas verksamhet i Europa, Mellanöstern och Afrika. ”Förbindelsen är populär hos såväl affärsresenärer som turister och vi har redan ett bra bokningsläge”.

Förra sommaren flög nära 35 000 passagerare på linjen mellan Sverige och USA, vilket innebar en kabinfaktor på 92 procent.

Ombord finns 15 säten i Business Elite-klassen och ett antal säten i Economy Comfort, som är Deltas premiumerbjudande i ekonomiklassen. Resenärer i Economy Comfort får upp till en decimeter extra benutrymme och säten som kan lutas bakåt 50 procent mer än i Deltas standardsäten. De får också prioriterad ombordstigning.

Delta investerar stort i produkter och tjänster som ska ge resenärerna en bättre upplevelse både i luften och på marken. Som exempel kan nämnas Deltas nya superterminal, Terminal 4 på JFK, som invigs den 24 maj och har kostat 1,4 miljarder USD. Det blir en av Nordamerikas största terminaler och där kommer resenärerna att kunna njuta av stora utrymmen med en mängd butiker och restauranger. Business Elite-kunderna är välkomna till Sky Deck, en utomhusterrass med fri utsikt över start- och landningsbanor.