Igår landade Qatar Airways flight från Doha till Stockholm i form av en sprillans ny flygplanstyp. Boeing 787 Dreamliner har satts in på reguljär trafik till Arlanda.

Det mesta pekade på att Norwegian skulle bli först med att att ta en Dreamliner i fast trafik från Arlanda, i början av sommaren. Men batterier brann, flygförbud utfärdades, och Norwegians första 787:a blev försenad.

Istället var det Qatar Airways som blev först ut med Dreamliner från en svensk flygplats. Igår klockan 13.40 landade 787:an med flightnummer QR089 på Arlandas asfalt.

– Våra skandinaviska rutter är mycket viktiga för oss och jag är mycket glad att vår Dreamliner nu är verksam på Stockholm. Qatar Airways Dreamliner är ett mycket bra flygplan som erbjuder några av de mest innovativa och bekväma inredningarna i branschen. Med introduktionen av detta flygplan har vi återigen bekräftat att vi gör allt vi kan för att våra kunder ska bli väl omhändertagna under hela resan, från bokningen till att de landar på sin slutdestination, säger Akbar Al Baker som är vd för Qatar Airways.

Dreamlinern ersätter den Airbus A330 som Qatar Airways tidigare använt på sträckan. Bolaget trafikerar Doha-Stockholm dagligen.