Den 20 december 2013 utökar Qatar Airways sin närvaro i Kina genom att börja flyga fyra gånger i veckan till Hangzhou, huvudstaden i provinsen Zhejiang. Detta blir flygbolagets sjunde destination i Kina efter Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chongqing, Hong Kong och Chengdu.

– Hangzhou är frekvent besökt affärsresedestination inte minst för alla våra kunder i textilbranschen. Den ligger 180 kilometer sydväst om Shanghai och är känd för sin rika historia och vackra natur. Staden är en av huvudturistattraktionerna i Kina och kallas ”jordens paradis”, ”silkets hemstad” och ”teets huvudstad.”, Säger Magnus Järrenfors på AKI Travel.

Qatar Airways har även blivit medlem i flygalliansen Oneworld. Den 30 oktober 2013 blev Qatar fullvärdig medlem, endast 12 månader efter inbjudan. Ceremonin hölls på Dohas nya Hamad International Airport, som snart ska öppna. Man kan tänka sig att alliansen och flygplatsen sammantaget har stor strategisk betydelse för Qatar, både som flygbolag och hubb. Faktum är att Qatar Airways är det första stora Mellanösternbolaget som ingår i en flygallians.

Bland Oneworlds övriga medlemmar återfinns Air Berlin, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LAN Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Royal Jordanian, S7 Airlines samt ca 30 dotterbolag.