Från onsdagen den 9 juli infördes extra säkerhetsåtgärder för flyg som går direkt till USA. De extra säkerhetskontrollerna sker vid avgångsgaterna för USA-flyg och inte i den centrala säkerhetskontrollen. De beräknas inte påverka väntetiderna för passagerarna i någon större utsträckning.

Datorer, mobiltelefoner och annan elektronisk utrustning kontrolleras precis som vanligt tillsammans med övrigt handbagage. Utöver detta kan en passagerare bli ombedd att sätta på utrustningen för att visa att den fungerar normalt vid avgångsgaten. Det är därför viktigt att batterierna är laddade. Om kontrollen inte kan utföras kommer utrustningen inte att kunna medföras ombord.

Vi vill därför göra Er uppmärksamma på följande:
För säkerhets skull, kom i god tid till flygplatsen och till avgångsgaten. Se till att mobiltelefoner, datorer, surfplattor och annan elektronisk utrustning är uppladdad så att du kan visa i säkerhetskontrollen vid avgångsgaten att de fungerar normalt.