Alla flygbolag inom vårt nätverk Star Alliance flyttar just nu succesivt in i nya fräscha Terminal 2 ”The Queen’s Terminal” på Heathrow i London. Först ut var United Airlines, som flyttade in den 4 juni. Och den 10 september är det SAS tur. Därmed övergår samtliga flygningar till/från Köpenhamn, Stockholm, Göteborg, Oslo, Stavanger och Helsingfors till den nya terminalen som kommer att medföra en rad nya fördelar för dig som passagerare:

  • Snabbare incheckning
  • Snabbare ombordstigning
  • Snabbare säkerhetskontroll
  • Snabbare utgång vid ankomst
  • Fler lounger
  • Gratis Wi-Fi
  • Bättre utbud av restauranger och butiker
  • Modern, ljus och luftig miljö
  • Kortare transfertider mellan Star Alliance bolag

Den nya terminalen har uppkallats efter Drottning Elizabeth som öppnade föregående Terminal 2, för nästan 60 år sedan. Terminal 2 består numera av en huvudbyggnad (T2A) och en satellitbyggnad (T2B) om totalt 210 000 m2, som kommer att husera 23 flygbolag inom Star Alliance samt Lufthansas dotterbolag German Wings. Den kommer även att utnyttjas av Aer Lingus och Virgin Atlantic Little Red

Man räknar med att 20 miljoner passagerare passerar The Queens Terminal varje år, men har kapacitet för hela 30 miljoner. Vilket kan jämföras med tidigare Terminal 2 som var byggd för upp till 2 miljoner passagerare per år – men tog hand om 8 miljoner passagerare de sista åren före stängningen 2009.

Alla bolag kommer att var på plats på The Queen’s Terminal den 22 oktober.