Att gå igenom säkerhetskontrollen på flygplatsen kan vara mycket påfrestande för en resenär. Flygplatserna måste ständigt uppgradera sina säkerhetssystem. Man måste hela tiden ligga före de som försöker utnyttja de nya säkerhetssystemen. Det har resulterat i en allt hårdare bevakning på flygplatsernas säkerhetskontroller vilket medfört nya krav på er som resenär. En åtgärd var ändringen av medförd vätska.

Sedan år 2006 är det som bekant inte tillåtet att ta med sig vätskor på över 100 milliliter i handbagaget. Har du motvilligt kastat bort en helt ny flaska vatten, vin eller en dyr parfym? Vi är många som tvingats kasta dessa i soptunnan.

Nu hoppas EU-kommissionen på att förbudet ska vara borta i januari 2016, skriver Expressen. Hoppet ställs till en ny högteknologisk utrustning som utvecklats av företaget Cobalt Light Systems och som nu testas på 65 flygplatser i Europa, Nordamerika och Australien.