Det är allmant känt och ingen hemlighet att priset på flygbiljetter kan variera mycket. Inom Europa kan en resa kosta mellan några få euro till flera tusen euro. Allt är beroende av destination, flygbolag, flygklass, tid/dag samt hur långt innan avresan man bokar. Det spelar även roll vilken veckodag du gör själva bokningen.

AKI Travels partners Egencia och Expedia släppte nyligen sin rapport om globala flygpristrender för 2015.

Rapporten bekräftar att du kan köpa biljetterna billigast om du bokar under en tisdag. Det gäller i hela världen, men förutsätter att man bokar flygbiljetten minst tre veckor innan avresa. Bokar man mindre än 21 dagar före avresan får man bäst pris om du bokar på en söndag.

Vilken veckodag du gör bokningen spelar roll, men framförhållningen är det som har störst betydelse för priset för din flygresa. När det gäller inrikesresor får man lägst priser 2 månader innan avresa. Internationella resor bör man helst boka minst 6 månader innan avresan för bästa pris.

Affärsresenärer kan sällan ha så lång framförhållning. I praktiken är det därför viktigast att undersöka alla alternativ innan man bokar. AKI Travels medarbetare har ständig överblick över flygmarknaden och vet vad som händer löpande. Det gör att vi oftast hittar de bästa alternativen, oavsett om det är flexibilitet, komfort, kortast restid eller lägsta pris som skall prioriteras för affärsresenären. Det lönar sig alltid att kontakta resebyrån. Oavsett vilken veckodag du skall resa eller boka.