I går den 30 maj landade flygplansmodellen Airbus A350 för första gång i reguljär trafik i samband med att Singapore Airlines premiärlandade i Stockholm på den nyöppnade linjen från Singapore som även inkluderar en mellanlandning i Moskva.

– Detta är strategiskt viktigt i utvecklingen av Arlanda och regionen, säger Jonas Abrahamsson, VD på Swedavia.

Linjen är ett resultat av år av arbete för att kunna öppna denna eftertraktade destination, och det gäller både resenärer och ett större fraktutbyte mellan länderna.

Linjen mellan Arlanda och Singapore trafikeras 5 ggr / vecka och stoppet i Moskva är endast 45 minuter långt. Ankomst tiden i Singapore är redan kl. 06.15 vilket öppnar upp för många anslutningar från Changi Airport till andra destinationer i Sydostasien, Australien och Nya Zeeland.

Singapores (Changi Airport) har hela fyra år i rad korats till världens bästa flygplats och flygplatsen är mer eller mindre en destination i sig.