Är det någonstans man gärna besöker en rooftop bar är det i New York. Att sitta utomhus högt över stadens gator och samtidigt avnjuta en skyline av fantastisk arkitektur eller varför inte i kombination med Central Park är ju underbart. Vår partner på plats i New York har listat några favoriter som kan vara värda ett besök.

 

230 Fifth

(230 5th Av, New York, NY 10001)
En av Manhattans större rooftop barer där man främst har utsikt över de mer centrala delarna av Manhattan.  Det finns parasoller för både soliga såväl regniga dagar och för kallare nätter finns det värmelampor. Baren 230 Fifth är öppen året.

Man kan vara både inom- och utomhus, men vill man vara ute på vintern finns det uppvärmda “igloos” för dig som vill ta en vinterdrink.

 

Hotel Chantelle

(92 Ludlow St, New York, NY 10002)
En Parisinspirerad och romantisk terrass som erbjuder fransk meny, champagne och härliga kreativa cocktails. Är det sämre väder täcks terrassen över. Man kan tro att detta är ett hotell, men det är det inte. Det är en restaurang och nattklubb i två våningar där man under den varmare delen av året även kan njuta av brunch och livemusik.

 

Refinery Rooftop

(63 W 38th st, New York, NY 10018)
Hotel Refinery är mycket populärt liksom hotellets rooftop. Öppet året om och här bjuds en meny med lättare tilltugg, en härlig After work-feeling med härlig utsikt mot Empire State Building. Hotellet och rooftopen har en industriell inredning där man kan sitta både inne- och ute.

 

Rare Bar & Grill Murray Hill

(303 Lexington Ave, New York, NY 10016)
Rare Bar & Grill Murray Hill är en av New York mer intima takterrasser. Den är inredd med loungemöbler och har en cool utsikt och passar besökaren som är ute efter något lugnare. Man kan konferera dagtid här, eller boka ett kvällsevent med drycker, lättare tilltugg samt egen DJ.

 

Penthouse 808 Rooftop

(8-08 Queens Plaza, Long Island City, NY 11101)
Du hittar den på East River i Queens i det nya och populära området Long Island City. Härifrån har du en spektakulär vy över Manhattans skyline samt Queensborough Bridge. Penthouse 808 har en tvåvåningterrass med fina möjligheter att arrangera större privata events.

 

Westlight

(111 N 12th St, Brooklyn, NY 11249)
I hotellet William Vale, på 22:a våningen finner man Westlight, en nyöppnad “pärla” i Williamsburg, Brooklyn. Westlights besökare får en magnifik utsikt över Manhattan med omnejd som helt klart är en av de bästa utsikterna i Brooklyn. Detta rekommenderas som det perfekta stoppet under en dag i Brooklyn, eller för en lyxigare kvällsdrink. Här kan man njuta lätta rätter från barens meny till drinkarna för gästen som önskar lite extra.

 

Kimoto

(216 Duffield St, Brooklyn, NY 11201)
När du är på Kimoto känner du att du är i Asien samtidigt som du är Downtown Brooklyn där du erbjuds en spektakulär utsikt över bland annat Frihetsgudinnan och Manhattan. Kimoto är det japanska uttrycket för “den som lever under träden”, vilket också avspeglas i restaurangens inredning. Den asiatiska och amerikanska kulturen har inspirerat både mat och dryck på Kimoto.

 

1 Hotel Brooklyn

(60 Furman St, Brooklyn, NY 11201)
Nyöppnade 1 Hotel i DUMBO som ligger mellan Brooklyn Bridge och Manhattan Bridge har en rooftopterrass som erbjuder en helt fantastisk Manhattanview. Både de härliga loungemöblerna och poolen lockar såväl turister och lokalbor som vill ha en lyxig drink i solnedgången. Ett besök på 1 Hotel görs gärna med en inledande promenad över Brooklyn Bridge.