1 December 2017 infördes nya regler för visum till Kina vilket innebär att samtliga sökande mellan 14-70 år lämnar fingeravtryck för att söka om visum till Kina.
Detta görs personligen på inbokad tid hos konsulatet i Stockholm eller Göteborg.

Samtidigt lanseras en ny elektronisk ansökningsblankett.

Fingeravtrycket lagras i 5 år. Under den perioden kan man söka om visum utan att personligen besöka konsulatet förutsatt att ID-numret för det lämnade fingeravtrycket och/eller en kopia av det visum som utfärdades i samband med inlämningen bifogas.

Vi rekommenderar alla som skall till Kina att i mycket god tid innan avresa ansöka om visum då processen kan ta längre tid än vanligt i samband med att man även måste komplettera med ett besök på konsulatet. Det gäller oavsett om man gör detta helt själv eller om man tar hjälp av oss på AKI Travel. Som vanligt kan vi hjälpa till med att boka tid på önskat konsulat för fingeravtryck och tillhandahålla rätt instruktioner för att kunna söka visum.