Airbus har aviserat att man inom de närmaste åren skall sluta tillverka det största av de passagerarflyg man säljer då flera av de bolag som nyttjar planet fasar ut det av olik anledningar.

Singapore Airlines däremot som även var en utav de första flygbolagen som började flyga med Airbus A380 väljer att behålla och utveckla produkten man erbjuder ombord på jätteflygmaskinen.

Innan Coronakrisen hade man 19 st. A380 i flottan, men nu minskar man antalet flygplan till 12 och fullföljer den planerade uppgraderingen av dessa och det är väldigt positiva nyheter för alla som gillar att flygaA380, inte minst betyder detta att Suites lever vidare, som helt klart är en av världens bästa Firstclass.

A380 trafikeras från Singapore till några av de största destinationerna i flygbolaget linjenät så som London, Sydney, Paris, Hongkong och Frankfurt.

Det tar ungefär åtta månader att uppgradera kabinen på en enda Airbus A380 och bolagets A380-flotta kommer i framtiden att bestå av 12 plan. Fem av dessa är nya som levererades under 2017/2018 med helt nya inredning. Tre av dem är äldre men har redan uppgraderats och ett flygplan uppgraderas för närvarande, samt att återstående plan kommer att uppgraderas under 2021/2022.