Nu kan du snart flyga på halva tiden mellan Europa och USA

2003 slutade Concorde flyga passagerare. Det vara bara Air France och British Airways som hade flygplanet i trafik och för de som hann resa med flygplanet var det upp upplevelse utöver det vanliga. Inte minst att få flyga i över 2.000km/h.

Det är Boom Supersonic som är baserat i Denver som skall tillverka flygplandet Overture och United Airlines har lagt en order på 15 av dessa flyg samt en option ytterligare 35 st.

Med Overture halverar man restiden mellan exempelvis London – New York till ca 3,5 timme. Och för de som reser mellan Tokyo – San Francisco, som är vana med att flyga i ca 10 timmar får bara njuta i ca 6 timmar av resan som flygs på ca 18.000 meters höjd. Det kommer finnas 65-88 säten ombord i en enda klass som motsvarar businessclass.

Modellen som skall börja flyga år 2029 skall ha en stark miljöaspekt. Man skall flyga på enbart förnybart bränsle och reducera koldioxidutsläppen till noll.