Den klassiska affärs-, grupp- och konferensresebyrån AKI Travel AB gör en spännande förändring i ledningen.
Efter 25 år tar Magnus Järrenfors ett steg åt sidan och ersätts av Jessica Hansson som VD.
– Det här är något vi har planerat under en längre tid men det är först nu vi har hittat en person med helt rätt profil, säger Magnus.

Efter några tunga pandemiår har företaget hämtat sig. Resandet är tillbaka på 2019 års nivåer. AKI Travels båda ägare, Magnus Järrenfors och Mikael Baronowsky har samtidigt stakat ut strategin för framtiden. En framtid där Magnus själv väljer att ta ett steg åt sidan.
– Nu får jag möjlighet att lägga all tid på det jag är bäst på. Exempelvis projekt som utveckling av statistik och återrapportering av klimatavtryck för våra kunders räkning, utbilda internt för att höja och säkra kvaliteten på de tjänster våra kunder anlitar oss för, samt fortsätta att boka och ge våra kunder rådgivning.

Erfarenhet från resebranschen

Företagets riktning för de kommande åren är tydlig. Med en ny VD på plats får företaget den kraft som behövs för att verkställa de ambitiösa planerna. Jessica Hansson har lång erfarenhet från resebranschen.
– Jag har framför allt arbetat med grupp- och konferensresor, event och helhetslösningar för unika reseupplevelser. Min bild är att framtiden ser gynnsam ut för byråer som erbjuder en tydlig affärsresefunktion samt grupp- och konferensresor med hög kvalitet, säger Jessica.

 

”Min erfarenhet kommer att passa väl in i bolaget och den plan vi har för de kommande åren.”

 

Västsverige intressant marknad

De senaste åren har Jessica tillbringat i rekryteringsbranschen men kände när erbjudandet från AKI Travel dök upp att det var en chans hon inte fick missa.
– Min erfarenhet kommer att passa väl in i bolaget och den plan vi har för de kommande åren. Västsverige, där vi finns i Borås, Göteborg och Varberg, är en mycket intressant marknad att växa på. Även om många väljer våra digitala lösningar ser vi det som värdefullt med personligt bemötande för att säkerställa våra kunders önskemål och unika behov, avslutar Jessica Hansson.